tiistai 4. marraskuuta 2014

Osuuskunta SAOSAO



28.10 meille tultiin esittelemään osuuskunta,johon voisi liittyä vapaaehtoisesti. Osuuskunta on yksi yhtiömuodoista. Mukana on oltava vähintään kolme henkilöä,mieluusti enemmän. Päätäntä valta on kokonaan ryhmän jäsenillä. Liittymismaksu on 40 euroa ja osuusmaksu on 10 euroa. Liittymismaksun saa takaisin kun haluaa erota. Ryhmässä täytyy olla kuitenkin vuosi, ennenkuin maksun saa takaisin. Jäseneksi pääsee ihan SSA opiskelijana, eikä siinä ole takarajaa milloin järjestöstä pitäisi erota. Jos kuitenkin alaikäinen haluaa järjestöön liittyä, tarvitsee hän huotajansa allekirjoituksen lomakkeeseen.

Järjestö tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan yrittäjyyteen todella hyvin. Jäsen saa paljon lisää tietoa esim. tuotteiden valmistuksesta ja hinnoittelusta,markkinoinnista ja asiakastyöstä. Järjestö järjestää myös paljon projekteja.

Itse tykkään ajatuksesta aika paljon, nykyään monet nuoret ovat kiinnostuneet tekemään itse tuotteita ja myymään niitä ihmisille. Hyvä esimerki löytyy useista tapahtumista,kuten Desuconista ja muista animeen ja mangaan suuntautuneista tapahtumista,joissa taidekojuilla myydään ihan kaikkea! Monet tekevät digital arttia myytäväksi, mutta myös avaimenperiä ja kangaskasseja löytyy.

Liittymispäätös kuitekin tökkii tuon hinnan takia. Onhan se tosi kiva kun tällaisia perustetaan ja kaikkea, mutta itse ainakin hieman hätkähdin sille viidellekympille mikä koko liittymisestä pyydetään. Kun siihen nyt sitten aion liittyä, toivon että se on sen rahan arvoista!

Loppujen lopuksi aika hieno idea itsessään,kirjoittelen varmaan myöhemmin kun olen liittynyt ja oppinut hieman lisää tästä järjestöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti