tiistai 4. marraskuuta 2014

Kuvausjärjestely [2]

Kerron nyt vähän tarkemmin meidän kuvausjärjestelyn aiheesta,ideoista ja rakentumisesta.

Ensin istuimme tiimirinkiin ja Jori alkoi kysellä minkä numeron haluaisimme ottaa. Viivi tietenkin huusi että me halutaan olla ykkösiä, joten saimme aiheeksemme rokokoon. Itse olin ihan onnessani, olen aina rakastanut rokokoon tyylisuuntaa. Kaikki ne röyhelöt ja ihanat peruukit...


Rokokoo syntyi alunperin 1700-luvun alkupuolella Ranskan hovissa barokin jälkeen. Tunnettuja piirteitä kyseiselle tyyli-ja muotoilusuunnalle oli sirous,kaarevat linjat sekä leikkisyys. Yleensä rokokoo-tyylisiä kalusteita löäytää esim. mamman tai jomkun muun vanhemman henkilön luota. Monet tuntevat rokokoon sen pukeutumistyylin takia, johon kuului korsetit,muhkeat ja röyhelöiset mekot. Rokokoo ajan ihmiset rakastivat näyttävyyttä, joten uhkeat peruukit tulivat pian suosioon. Niitä saattoi laittaa mielensä mukaan ja niihin sai vaikka mitä koristeita.


Meidän työskentely ei ollut kuitenkaan mitään maailman etevintä. Usein päätimme tehdä niin ja niin paljon hommia, mutta pian huomasimme että mässättiin herkkuja ja naurettiin jollekkin tyhmälle asialle. Jos rehellisiä ollaan niin Aino teki ryhmäsämme ehkä eniten hommia.

Aloimme seuraavaksi suunnittelemaan kuvausta. Ensin suttasimme paperille vähän ideoita ja niitä pohdimme keskenään. Aluksi päädyimme ulkona pidettävään piknik aiheiseen kuvaukseen, mutta koska hyvää taustaa tai ruohomattoa ei löydetty oikein,päädyimme perinteiseen teehetkeen. Tulostimme isolla tulostimella meille lattian ja aloimme valitsemaan rekvisiittaa kuvauksiin.

Nappasimme uhriksi yhden tiimiringin tuoleista ja aloimme maalata sitä Maikin murhaavan katseen alla...(◕‿◕✿)
Saimme myös pientä lisäapua, kun tutustumaan tullut Mari-Anne auttoi meitä nyppimään niittejä seinästä ja maalaamaan.

Kun saimme tuolin maalattua, maalasimme seinän ja aloimme kokoamaan rekvisiittaa.


Ylivalottuneisuus

Alivalottuineisuus

Kapea syväterävyys

Leveä syväterävyys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti